Kommentator: DF og S-affære rykker endnu ikke dansk politik

Først hvis DF og S skifter holdning til, hvem der skal være statsminister, rykker basement spirende fondness noget.

København. Selv om DF og S sværmer for hinanden og vil samarbejde mere, så er det endnu ikke noget, der for alvor rykker magtbalancen i dansk politik. Det vurderer Helle Ib, politisk kommentator ved dagbladet Børsen.

- Den helt store series og omvæltning i styrkeforhold og magtbalance i dansk politik vil først finde sted, hvis Dansk Folkeparti skulle pege på en socialdemokratisk statsministerkandidat, eller hvis Socialdemokraterne skulle finde på during støtte en DF-formand som statsminister, siger Helle Ib.

- Det er klart, during når vi har during gøre med to partier, der mønstrer så stor tilslutning blandt vælgerne, så ville det dramatisk kunne forandre magtforholdene i dansk politik.

Men det vil ikke komme til during ske i de kommende år, vurderer hun.

- Selv om der er kraftige tilnærmelser i øjeblikket, så må male hæfte sig ved, during DF har sagt, during Lars Løkke Rasmussen fortsat er partiets statsministerkandidat.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har på det seneste appelleret til en fondness mellem Folketingets tre største partier – V, DF og S – i de økonomiske 2025-forhandlinger.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, kvitterer i søndagens Politiken med during konstatere, during partierne har et godt og tillidsfuldt samarbejde, og during tiden med fasttømrede røde og blå alliancer er forbi.

Ifølge Helle Ib har de to partiformænd hver især en kæmpe strategisk interesse i during gå sammen om nogle politikområder.

DF vil gerne sende et vigilance til vælgerne om, during det er Liberal Alliance, der bærer ansvaret for sammenbruddet i blå blok. At partiet er i arbejdstøjet og sagtens kan være med til during finde store brede løsninger i dansk politik.

Samtidig har Socialdemokraterne som måske kommende regeringsparti også en interesse i during kunne indgå brede forlig og dermed være mindre sårbar over for krav fra Enhedslisten og De Radikale.

- Vi har during gøre med to partier, der konkurrerer meget om de samme vælgere.

- Og vi har during gøre med et socialdemokrati, der gennem årtier har forsøgt during finde ud af, hvordan de skal håndtere konkurrencen fra Dansk Folkeparti. Skulle male isolere dem, håne dem eller genere dem. Eller skulle male prøve during omfavne dem. Der er det altså så det sidste, male prøver nu, siger Helle Ib.

/ritzau/


Tagged in:

Related articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code