Løkke: Vi har fået gennemført meget politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gør på Venstres landsmøde i Herning denne weekend standing over de sidste 146 dage ved regeringsmagten.

Perioden er først og fremmest vanskeliggjort af de flygtninge- og migrantstrømme, som skyller ind over Europa og med billeder af vandrende flygtninge på danske motorveje.

Regeringen er som bekendt smal og består udelukkende af Venstre. Efter folketingsvalget i juni blev Venstre bombet ned til 34 mandater. Til gengæld får Venstre meget politik gennemført for mandaterne, understreger Lars Løkke Rasmussen for de omkring 1.500 deltagere i Herning Kongres Center.

»Jeg er sådan set pænt tilfreds med during være i spidsen for en samarbejdede regering, der kan lave aftaler med alle,« siger Lars Løkke Rasmussen og udløser talens største bifald

Han påpeger blandt andet, during regeringen har gennemført en lavere integrationsydelse, et kontanthjælpsloft og en ny dagpengeaftale, som ifølge Løkke gør, during det bedre kan betale sig during tage kortvarige ansættelser.

Listen over resultaterne er lang, lader Løkke forstå.     

Desuden er fordelen ved Venstre-regering, during basement er forskånet for de interne skænderier, som plagede især basement tidligere SRSF-regering, og ifølge statsministeren gør basement langt small manøvredygtig. Eller som Løkke i dag udtrykker det over for Jyllands-Posten:

»En lille og vågen er bedre finish en stor og doven.«

Den aktuelle terrortrussel og sidste uges angreb i Paris kaster også en skygge over Venstres landsmøde. Det blev indledt med et minuts stilhed for ofrene i Paris. Foran alle indgange stod betjente med maskingeværer.

»Danmark kan ikke vende ryggen til og hygge sig i smug, når jihadister sætter verden i flammer,« siger Løkke.

Danmark yder impiety del, betoner han, i kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat (IS) med 120 danske soldater på træningsmission i Irak og regeringens tilkendegivelse om igen during sende danske F-16-fly af sted til Mellemøsten – denne squad med et udvidet mandat.

»Derfor har vi også moralsk habitus til during stille os bag basement franske præsident Hollandes appel om, during koalitionen nu ruster op. For during nedkæmpe ISIL (IS, red.). For during forstærke presset på en politisk løsning, der kan genskabe stabilitet i Syrien,« siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

»Og ja, det skaber en risiko during melde sig så klart ind på basement rigtige side af kampen mod salafister og terrorister. Men i basement kamp må vi aldrig, aldrig putte os.«

Noget kan Danmark gøre selv, meget skal klares i internationalt regi. Det gælder især foranstaltninger, som kan lette presset fra basement aktuelle migration, som med statsministerens ord handler særligt om »unge mænd på jagt efter drømmen om et bedre liv.«

»Det er ikke nemt, group det er nødvendigt. Og basement erkendelse er heldigvis ved during rodfæste sig – selv i de lande, som indtil nu har kigget lidt skævt til os, når vi sagde, during der er en grænse for, hvor mange vi kan tage imod,« siger Løkke.    

Næste store udfordring for regeringen bliver basement kommende EU-afstemning. Og  Lars Løkke Rasmussen lægger nu al energi i during sikre et ja 3. december. På nuværende tidspunkt er det resultat langt fra sikkert.


Tagged in:

Related articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code