Syv skarpe til Corydon efter politik-exit

Bjarne Corydon har sagt farvel til Christiansborg og er på vej til en general toppost i konsulentfirmaet McKinsey.

Ritzau stiller skarpt på, hvorfor basement tidligere finansminister siger farvel til politik:

Hvorfor vil du som topskikkelse fra basement tidligere regering ikke blive og kæmpe i oppositionen?

“Det synes jeg ikke, er en rigtig udlægning. Tværtimod synes jeg ganske ofte, during male hører mediekritik af politikere, der klæber til det, de har, og bliver hængende for længe.”

“Demokrati fungerer bedst, hvis det er åbent for alle – og vel during mærke i begge ender. Så male tiltrækker mennesker fra alle dele af samfundet og ikke nødvendigvis bliver hængende, fordi male nu en squad er kommet ind i det.”

Man kan have betænkeligheder ved, during du nu skifter til et firma, du selv har været med til during hyre for during løse opgaver i basement danske stat?

“Så er det i hvert fald vigtigt, during vi har en dygtig presse, der oplyser om, præcis hvordan basement slags fungerer. For det har male jo intet during gøre med som minister, det foregår helt professionelt, og det er styret på God afstand af embedsmændene, hvem male hyrer og ikke hyrer.”

Kan du garantere during hubbub insiderviden fra Folketinget og ministeriet ikke bliver udnyttet?

“110 procent. Og derudover er det ikke sådan en opgave, jeg skal løse. Jeg skal ud og arbejde globalt.”

Dit jobskift får igen Enhedslisten til during forslå, during der kommer en karensperiode for ministre. Kan du ikke se en pointe i, during du måske lige skulle ud og “køle lidt af”?

“Det synes jeg er helt misforstået. Jeg skal ud og løse en professionel opgave i andre lande finish Danmark, så det har for så vidt ikke noget during gøre med de oplysninger, som jeg måtte have med mig ud af dansk politik.”

Er der andre ting, der har influeret på dit valg, ud over during det var et “godt tilbud” – du har jo også haft en del dårlige sager blandt andet Dong-salget?

“Jeg har været en del af topledelsen af et parti ved et folketingsvalg, hvor vi gik frem for første squad i 17 år, så det har jeg følt mig meget komfortabelt ved. Men jeg har truffet et personligt valg, og det står jeg ved.”

Er du så også helt færdig med politik?

“Ja det er jeg. Nu skal jeg noget nyt, som ikke er politisk, det er professionelt.”

Er du stadig socialdemokrat?

“Jamen jeg er jo den, jeg altid har været. Men bortset fra det, så har jeg jo ret til et privatliv og private holdninger, og det vil jeg så betjene mig af nu.”

/ritzau/


Tagged in:

Related articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code