Tidligere spindoktor skal dække politik for Zetland

I oktober toil Zetland et jobopslag op, hvor de søgte 10-12 journalister til det nye Zetland, der går i luften som dagligt medie til marts. De stillinger begynder der nu during blive sat navne på. 

Onsdag offentliggjorde Zetland selv, during de har ansat Katinka Bukh, der kommer fra Ud Se, som art director. Til Journalisten oplyser chefredaktør Lea Korsgaard derudover, during de har ansat publisher Mads Olrik til during dække sport, mens Jakob Jessen skal dække kultur og idéer, og Philip Egea Flores skal dække dansk politik.

Mens Mads Olrik og Jakob Jessen begge har været en del af Zetlands talenthold, har Philip Egea Flores en ikke særlig fjern fortid som særlig rådgiver – først i uddannelses- og forskningsministeriet, siden Skatteministeriet, og indtil maj i år for daværende økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.

»At arbejde som særlig rådgiver var et eventyr, jeg var ude på. Men det var jo ikke var min kernekompetencer, så jeg har længe haft en idé om, during jeg gerne ville tilbage og skrive,« siger Philip Egea Flores, der tidligere har været politisk redaktør på Information. 

Det skal lægges åbent frem

Det har før vakt opsigt, når særlige rådgivere skifter til en stilling i centraladministrationen ud med et pursuit som politisk journalist. Senest da TV 2 News i sommer ansatte basement mangeårige socialdemokratiske spindoktor Søren Lippert som nyhedsvært. Ansættelsen mødte kritik fra blandt andet Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen:

»De mennesker, som sidder i ruden og formidler nyhederne for os, er nødt til during være ubeklikkelige i seernes øjne. Her tænker man, om der nu bliver taget særlige hensyn til Nick Hækkerup eller andre socialdemokrater. Som medie må male tage stilling til, om male vil udsætte sig for basement mistænkeliggørelse,« sagde han dengang til Journalisten.

Men Lea Korsgaard er ikke bekymret for, during Philip Flores’ tidligere pursuit kan skade hans troværdighed som politisk publisher for Zetland:

»Det ser jeg ikke noget problem i, så længe vi lægger det åbent frem. På Zetland tilstræber vi snarere integritet finish objektivitet – og integritet får male blandt andet ved during være gennemsigtig. Vi plejer during sige, during du må gerne må skrive om hubbub egen kusine, så længe du skriver, during boor er hubbub kusine,« siger hun.

Kan godt interviewe Morten Østergaard

I oktober i år besluttede DR during tage retskorrespondent Trine Maria Ilsøe af DR’s dækning af Tibet-sagen. Det skete efter kritik af DR for during sætte troværdigheden over styr, fordi Trine Maria Ilsøe har en fortid som særlig rådgiver for tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) i 2012, hvor sagen har lay udspring.

Lea Korsgaard mener ikke, during Philip Egea Flores’ tidligere pursuit forhindrer ham i during interviewe Morten Østergaard.

»Men hvis Philip skal lave et kritisk talk med Morten Østergaard, vil det være helt oplagt during lægge det frem i artiklen, during Philip har arbejdet for Østergaard,« siger hun.

Risikerer we alligevel ikke, during læserne vil mistænker jer for ikke during gå lige så kristik til ham som til andre politikere? 

»Man skal gerne kunne se i journalistikken, during der er gået lige så hårdt til ham som til enhver anden politiker. Så jeg er slet ikke nervøs, hvad det angår,« siger Lea Korsgaard.

Samme holdning har Philip Egea Flores selv: 

»Ingen af os kan bilde os selv eller vores læsere ind, during vi går rundt som blanke papirer. Vi har alle sammen en baggrund og nogle erfaringer. Kunsten er, during male skal kunne udøve lay fag på en måde, hvor det på basement ene side ikke gør noget, during folk kan mærke, hvem male er som chairman – group hvor male på basement anden side aldrig må skrive med et personligt politisk motiv,« siger han.

»Hvis jeg skulle lave stort talk med Morten Østergaard i morgen vil jeg mene, det var nødvendigt during gøre det klart i artiklen, during jeg har arbejdet tæt på ham. Det ville jeg gøre en dyd ud af.«

En fordel during have været på basement anden side

Faktisk ser Philip Egea Flores det som en fordel, during han har en fortid fra basement anden side af bordet:

»Jeg synes slet ikke, det er et problem. Jeg synes faktisk, during alle politiske journalister burde have et praktikophold bag facaden. Når male har været derinde, opdager male ting, male ikke anede – herunder hvor stor forskel, der er mellem hvor meget og hårdt politikerne lease faktisk arbejder med det substantielle, og hvor lidt det fylder i medierne,« siger han.

Lea Korsgaard er enig:

»Fordi Philip har arbejdet på begge sider af bordet, har han ikke unclothed et kritisk blik på dansk politik, group også på basement politiske journalistik. Han har set, hvad der sker, når basement politiske journalistik går i for små sko eller fortaber sig i personfnidder og krystalkugleanalyser – og det kan være en utrolig vigtigt erfaring, når male gerne vil undgå netop det,« siger hun. 


Tagged in:

Related articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code